Duravit

De visie van Duravit

Wat betekent eigenlijk individualiteit? Zeker niet op alle mogelijke manieren proberen op te vallen. Een zekere terughoudende sfeer geeft persoonlijkheid ademruimte en de mogelijkheid tot zelfvervulling. DuraStyle doet exact hetzelfde,deze nieuwe badkamerserie is opzettelijk eenvoudig en gereduceerd – en past harmonieus in elk interieur. Goed design wordt pas zichtbaar  binnen de context van zijn omgeving. Alle relevante parameters samen in het ontwikkelingsproces: interieur, architectuur, milieu en cultuur en duurzaamheid staan centraal bij DuraStyle.
starck1_3_0

 

Durastyle heeft bovendien zijn roots in de reeks Duraplus die sedert geruime tijd door architecten als een klassieker wordt beschouwd. DuraStyle gaat echter nog verder:
De opzettelijke restrictie in de vormgeving opent een enorme designvrijheid en maakt het programma interessant voor nagenoeg alle toepassingen.

duravit1

 

De eenvoud van het design is kenmerkend

De karakteristieke, smalle keramische rand is een stijlkenmerk van het volledige gamma, zoals hier getoond bij de waskom, ondersteund door de bijpassende onderkasten in verschillende breedtes. Een ongewoon kenmerk van het toilet is de platte zitting- en dekselcombinatie, beschikbaar met of zonder SoftClose technologie. Het toilet en bidet zijn beschikbaar als wand-, staande of back-to-wall versies.
De wand- en staande wc’s kunnen eveneens met de SensoWash® DuraStyle douchetoiletzitting gecombineerd worden voor een hygiënische en verfrissende reiniging met water na het toiletgebruik. Keramiek en zitting vormen visueel een harmonieus en elegant geheel.

Innovatieve oplossingen ook bij de baden en de meubels

Kenmerkend voor het bad is de karakteristieke opstaande rand aan de achterzijde van het bad: hij creëert een gevoel van orde omdat shampoo enz. eenvoudig er achter verdwijnen, de rand kan bovendien als steun gebruikt worden bij het in- en uitstappen. De meubelwastafel in combinatie met de passende onderkasten en meubelaccessoires uit echt hout tonen hoe men een warme en praktische badkamer tekent zonder deze vol te stouwen met meubels.