Schlüter Systems

Barrièrevrije douche

Geniet van de nieuwe vrijheid met een barrièrevrije douche.
Drempels aan toegangen en hoge douchebakken behoren tot het verleden,de douche maakt nu een geïntegreerd onderdeel uit van het badkamerlandschap.
Met keramische tegels of natuursteen en de systeemoplossingen van Schlüter-Systems ontstaan in een handomdraai badkamers, die ook op vlak van details overtuigen.

Het doortrekken van de tegelbekleding in de douchezone moet met een overeenkomstig afwateringsverval gebeuren. Dit gebeurt het gemakkelijkst met de kant-en-klare compensatie- en vloerelementen Schlüter®-KERDI-SHOWER.
Ze omvatten ook de vereiste afdichtingshulzen voor de vloerzone.

Schlüter®-KERDI-SHOWER kan worden gecombineerd met de puntafwatering Schlüter®-KERDI-DRAIN en met de lijnafvoer Schlüter®-KERDI-LINE.

Schlüter®-KERDI-DRAIN werd ontwikkeld om een eenvoudige en betrouwbare aansluiting van de samengestelde afdichting op de huisafwatering te verzekeren. Zowel voor normale als voor zeer vlakke constructieopbouwen vindt u hier de bijpassende bodemafvoer.
Speciaal voor in de vloer verzonken douches is de zeer vlakke afvoer Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE geschikt.

Schlüter®-KERDI-DRAIN-BASE maakt ook deel uit van de afdichtingsset Schlüter®-KERDI-SHOWER-SK voor in de vloer verzonken douches. Deze omvat naast de vloerafvoer Schlüter®-KERDI banen en dichtingsband (Schlüter®-KERDI-KEBA) voor de afdichting van wandvlakken, buismanchetten en binnenhoeken voor kritische detailpunten en Schlüter®-KERDI-COLL voor de betrouwbare verlijming van dichtingsbanden en vormstukken. Deze afdichtingsset kan zowel worden gebruikt met KERDI-SHOWER vloerelementen als voor klassieke, met ondervloer gemaakte, in de vloer verzonken douches.

De intelligente oplossingen zijn zo uitgezocht, dat ze gewoon met klassieke tegellijm kunnen worden verwerkt. Dit verloopt snel en is ook bouwbiologisch voordelig, want deze producten zijn vrij van agressieve chemicaliën. De gelijkblijvende laagdikte van de KERDI-mat waarborgt de dichtheid over het volledige oppervlak. Zo worden
badkamers – zowel in nieuwbouw als renovatie – duurzaam mooi en gebruiksvriendelijk.

Op die manier kunnen de vereisten voor barrièrevrije gebouwen voor ouderen en mensen met een handicap overeenkomstig DIN 18024 en 18025 worden gerealiseerd.

1174-schluter-schiene-ae100-300-aluminium-mat-geanodiseerd 1097-schluter-rondec-e-ro100ae-uitwendige-hoek-chroom-mat

Als gecertificeerd Schlüter Systeemverwerker help ik u graag bij het kiezen van de juiste oplossing.Kijk u ook gerust even op http://www.schlueter-systems.nl